HOOGERHEIDE - Ruim vierhonderd mensen hebben vrijdagavond de besloten informatieavond bijgewoond die de gemeente had georganiseerd voor de bevolking van Hoogerheide in verband met de moord op de 8-jarige Jesse Dingemans.


Foto: Marc Koot l Veel belangstelling voor de informatieavond

De bijeenkomst was georganiseerd om ervaringen uit te wisselen en de ouders te informeren over de stand van zaken van het onderzoek en om te inventariseren welke hulp de mensen zouden willen hebben. Rond 21.00 kwamen de belangstellenden naar buiten.

Geschokt

Volgens de burgemeester was het "een goede bijeenkomst waar iedereen zijn emotie kon uiten". Een moeder, van wie de dochter bij Jesse in de klas zat, zei geschokt te zijn. "Het was een lief en vrolijk ventje, dit is niet te beschrijven."

De meeste mensen lieten na afloop weten tevreden te zijn over de manier waarop de school en de gemeente met de situatie omgingen. De directie van de Klim-Op benadrukte volgens de aanwezigen nogmaals dat het zeker is dat de kinderen niets hebben gezien.

Op de bijeenkomst werd ook duidelijk dat de school zaterdag en zondag opengesteld wordt. Hulpverleners van Slachtofferhulp zullen mensen opvangen. Het onderzoek van de technische recherche bij de school was vrijdagavond rond half tien uur nog in volle gang.

Voor het hek van de school staan al de hele dag cameraploegen, fotografen en journalisten. Twee oudere echtparen herhalen voor de journalisten hun versie van het gebeuren.

Huilen

Een aantal schoolgenoten van de Klim-Op liet tegenover NU.nl weten zeer geschrokken te zijn. "We huilden en huilen nu nog steeds", schrijven schoolgenoten Kimberly, Nathalie en Milena in een mail. "We zullen dit blijven herdenken."

Condoleance

Op het internet is inmiddels een condoleance-register geopend.