AMSTERDAM - De politie heeft vorige week in Amsterdam-Zuid drie kopstukken van de Italiaanse maffia opgepakt. Het gaat om drie mannen van 50, 53 en 56 jaar oud, maakte de Amsterdamse politie donderdag bekend.

Twee van de mannen zijn de bazen van een grote maffiaclan in Italië. De derde Italiaan staat aan het hoofd van een kleinere maffiabende.

De recherche hield ook nog een 45-jarige Italiaanse vrouw aan. Alle vier worden verdacht van de handel in verdovende middelen en lidmaatschap van een criminele organisatie. Bij twee huiszoekingen in woningen in Amstelveen en Amsterdam-Zuid vonden agenten 35 kilo verdovende middelen, ruim twee miljoen euro aan contanten en twee vuurwapens.

Drugslijn

De Amsterdamse politie kwam de verdachten op het spoor door onderzoek naar een criminele organisatie die een drugslijn onderhield van Amsterdam naar Italië. Toen de mannen eenmaal waren gearresteerd, ontdekte de politie dat de 50- en 56-jarige verdachten prominente leiders zijn van de Italiaanse Camorra, de Napolitaanse tak van de maffia.

Justitie in Italië is al lange tijd op zoek naar hen. De politie sluit niet uit meer aanhoudingen te verrichten.