ARNHEM - De Arnhemse politie heeft twee medewerkers van het Gelders Centrum voor Verslavingszorg aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Dat heeft de politie vrijdagochtend bekendgemaakt. De twee verdachten van 49 en 58 jaar oud waren toezichthouder in de drugssoos.

De 49-jarige verdachte is door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De 58-jarige is inmiddels weer op vrije voeten. In verband met dezelfde zaak werden eerder al twee mannen van 31 en jaar aangehouden. Het gaat om vaste klanten van de soos. Ook zij zitten nog vast.

Directeur B. Kuijf van het Gelders Centrum voor Verslavingszorg noemt de aanhouding van de twee medewerkers "buitengewoon vervelend". "Het is de eerste keer in onze twintigjarige geschiedenis dat we dit meemaken." Volgens Kuijf krijgen de twintig medewerkers van de drugssoos begeleiding om te voorkomen dat ze zelf met drugs in aanraking komen. "In dit geval heeft het blijkbaar niet geholpen", aldus Kuijf.

De vrijgelaten medewerker is inmiddels op non-actief gesteld. Het centrum voor verslavingszorg wil met de politie bekijken hoe herhaling kan worden voorkomen.