RIJSWIJK - Op de snelwegen A15 en A16 staan woensdag aan het einde van de middag lange files, die ontstaan zijn in de nasleep van twee ongevallen met vrachtwagens eerder op de dag.

Rond vijf uur stond op de A15 Ridderkerk richting Gorichem tussen Hendrik-Ido-Ambacht en knooppunt Gorinchem 25 kilometer file. Op de A16 stond het verkeer van Rotterdam naar Breda tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Moerdijk over een lengte van 15 kilometer vast.

Aan het begin van de middag kantelde op de A15 tussen knooppunt Benelux en Pernis een vrachtwagen geladen met palmolie. De wagen vloog daarna in brand. Het opruimen van de olie duurt volgens de ANWB zeker tot na de avondspits.

Op de A16 tussen Zonzeel en Zevenbergen kantelde een vrachtwagen met een betonmixer. De weg werd richting de Belgische grens afgesloten. De 42-jarige chauffeuse zat lange tijd bekneld in de cabine en is met nekletsel per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht. In tegengestelde richting werd een rijstrook afgesloten omdat er beton de weg op stroomde.