AMSTERDAM - SBS-programmamaker Willibrord Frequin is vrijdagochtend gearresteerd in de tuin van de familie Duisenberg in Amsterdam. Volgens de politie zwaaide Frequin daar met een enorme Israëlische vlag en weigerde hij, door de politie gesommeerd, het terrein te verlaten.

Een woordvoerder stelt dat het gaat om een 'ludieke' actie waartoe Frequin en zijn filmploeg afspraken maakten met de beveiligers van de familie Duisenberg. De televisiemaker zou met een grote Israëlische vlag plaatsen in de tuin, het is bekend dat Gretta Duisenberg zich sterk maakt voor de Palestijnse zaak, en daarna weer weggaan.

Dit laatste deed hij echter, tegen de afspraken in, niet. Hierna ging de politie over tot arrestatie. Frequin zat enkele uren vast op het politiebureau en werd tegen half elf vrijgelaten, zo deelde de politie mee.

Begin deze maand werd de presentator van het programma De week van Willibrord gearresteerd in Tokio. Hij zat ook toen enkele uren opgesloten in een politiecel nadat zijn camera registreerde dat twee parachutisten, tegen de wet, van een wolkenkrabber sprongen.