GRONSVELD - In het Zuid-Limburgse Gronsveld, gemeente Eijsden, heeft in de nacht van dinsdag op woensdag een zeer grote uitslaande brand in een oude monumentale boerderij gewoed. Dat meldde de brandweer.


Foto: Paul Lemmens | De bewoners van naastgelegen panden zijn geëvacueerd en hebben een veilig heenkomen gevonden bij familie

De brand brak dinsdagavond rond 20.50 uur uit in de boerderij aan de Broekstraat. De brandweer bestreed het vuur met groot materieel. Rond 0.45 uur woensdagochtend werd het sein brand meester gegeven.

Boerderij

Niemand raakte gewond. De brand woedde in een leegstaande boerderij, die echter verbonden is met aangrenzende panden. In het pand was wel hooi opgeslagen, dat het vuur voedde. De bewoners van naastgelegen panden zijn geëvacueerd en hebben een veilig heenkomen gevonden bij familie.

Rook

Het nablussen neemt nog uren in beslag. Politie en brandweer hebben mensen in de wijde omgeving opgeroepen ramen en deuren te sluiten in verband met de grote rookontwikkeling. Er zijn geen gevaarlijke stoffen gemeten.

In de boerderij heeft de politie twee weken geleden nog een hennepplantage opgerold met 1475 plantjes. Volgens de brandweer was die plantage echter volledig ontmanteld en is er geen verband met deze brand.

De politie onderzoekt woensdag de oorzaak van de brand. De boerderij is ernstig beschadigd.