ATHENE - Een 37-jarige Griekse schaapherder heeft bekend afgelopen weekeinde vijf jagers koelbloedig te hebben doodgeschoten. De Griekse politie zei dinsdag dat de herder het vuur opende nadat de vijf mannen ruzie hadden gekregen met zijn 73-jarige vader. De vijf waren ervan beschuldigd op het land te lopen van de herdersfamilie.

De vijf mannen in de leeftijd van 17 tot 33 jaar werden zaterdag laat gevonden. Ze waren van afstand met een jachtgeweer neergeschoten en hadden daarna van dichtbij een 'genadeschot' gekregen. Volgens de radio hadden de herders zich er ook over geërgerd dat de jagers hun schapen onrustig maakten.

Bewijs

De zoon loste de schoten in aanwezigheid van de vader. Op de plaats des onheils trof de politie later de afdrukken van de laars van een van de herders aan, waarna in het laboratorium kruitresten op de laars van de zoon waren ontdekt. Het jachtgeweer is inmiddels gevonden. "We hebben al het noodzakelijke bewijs", aldus de politiechef van de regio.

De slachtoffers, twee broers en hun drie neven, waren zaterdag in de buurt van het meer Lysimahia aan het jagen. Tijdens de jacht raakten ze elkaar uit het oog. De verdachte kon hen daardoor een voor een vermoorden.

Volgens een forensisch patholoog-anatoom gebeurde dat op uiterst brute en koelbloedige wijze. De Griekse media reageerden verbijsterd op het bloedbad.