AMSTERDAM - De 56-jarige Johan van der L. uit Spijkenisse is maandag door de politierechter in Rotterdam veroordeeld voor de aanranding van een 86-jarige kennis uit Vlaardingen. Hij kreeg een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden. Daarnaast moet de man ook een schadevergoeding van 1.500 euro aan de hoogbejaarde betalen.

Van der L. heeft volgens gedragsdeskundigen een narcistische persoonlijkheidsstoornis door traumatische jeugdervaringen en is licht verminderd toerekeningsvatbaar.

De Spijkenisser zei bij de politie en rechtbank dat het initiatief van de vrouw was uitgegaan. Het slachtoffer beweert het tegendeel. Het slachtoffer was zo ontdaan, dat ze niet direct aangifte deed. Enkele dagen later kwam de man weer bij de vrouw, waarop ze hem zei dat hij niet meer welkom was.

Maanden later stond hij dronken voor de deur met een bebloede mond en liet de vrouw hem uit medelijden weer binnen. De politie had net zijn auto in beslaggenomen. Toen heeft hij haar opnieuw aangerand.