TILBURG - Een groep skinheads heeft zondagavond een spoor van geweld getrokken door Tilburg. Vier mensen raakten gewond bij vier verschillende incidenten. Dat meldt de politie maandag.

Een man kreeg op een feest in poppodium 013 rond kwart voor acht ruzie met een groep bezoekers, volgens hem skinheads. De problemen ontstonden toen de man één van hen aansprak, omdat iets racistisch zou zijn gezegd. Buiten wachtte de groep mannen hem op en gooide hem door de ruit van een winkel aan de Heuvel. Hij zou ook nog zijn mishandeld. De man wist uiteindelijk weg te rennen.

Een 39-jarige man uit Sliedrecht en een 16-jarig meisje uit Hellevoetsluis zeggen door dezelfde groep te zijn mishandeld bij de Tivoligarage. De man raakte gewond aan zijn hoofd en moest naar het ziekenhuis. Het meisje kreeg een flinke klap in haar gezicht.

De politie denkt dat de skinheads ook een 28-jarige man hebben verwond. Hij werd op het station gevonden met een bloedende hoofdwond. De man kon niet vertellen hoe hij daaraan kwam. Later op de avond kreeg de politie nog een melding dat op de Spoorlaan een groep bestaande uit ongeveer vijf mannen en een meisje voorbijgangers zouden lastigvallen en racistische leuzen riepen.