AMSTERDAM - De nieuwe getuige in het proces tegen de van drievoudige moord verdachte Limburgse Hells Angels (Nomads) liegt. De getuige beweert dat hij een van de verdachte Nomads in de gevangenis uitvoerig heeft gesproken over de moorden. Daar is niets van waar, verklaarde Nomad in kwestie, Frenk B., maandag tegen het gerechtshof in Amsterdam.

"Ik heb nooit met iemand over de zaak gesproken en zeker niet met A. de B., die bij iedereen bekendstaat als een oplichter van het eerste uur", aldus B., die enige tijd in dezelfde gevangenis verbleef als De B.

Getuige De B. meldde zich in september bij justitie. Hij beschikte over een dagboek, waarin hij - naar eigen zeggen - aantekeningen heeft gemaakt van zijn gesprekken met Frenk B.

Vrijdag werd bekend dat De B. in januari figureerde in een uitzending van het Tros-programma Opgelicht. In die uitzending werd De B. neergezet als een notoire oplichter. Het hof kijkt maandagmiddag op verzoek van de Nomads-advocaten ter zitting naar de betreffende uitzending.