NEW YORK - Een boze menigte in New York heeft zondag de politie ter verantwoording geroepen voor een schietpartij waarbij een 23-jarige zwarte man omkwam op de dag van zijn bruiloft.

Bekijk video

Agenten vuurden zaterdag zo'n vijftig kogels af op drie ongewapende mannen die in een auto een stripclub verlieten, waar ze een vrijgezellenfeest hadden gehouden. Bruidegom Sean Bell kwam om het leven en Joseph Guzman (31) en Trent Benefield (23) raakten gewond. Guzman ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis.

"We kunnen niet toestaan dat dit soort dingen blijven gebeuren", zei gemeenschapsleider en predikant Al Sharpton. "We moeten inzien dat we allemaal in die auto zaten."

De auto werd 21 keer geraakt en andere kogels troffen nabijgelegen huizen en ramen van een treinstation. Guzman werd zeker elf keer getroffen en Benefield drie keer.

Undercoveragent

De agenten openden het vuur nadat de auto van de drie mannen een undercoveragent had geraakt. Zeven undercoveragenten waren ten tijde van het vrijgezellenfeest in de stripclub in de wijk Queens bezig met een onderzoek.

Vijf van hen losten schoten af. Volgens de politie is het nog niet duidelijk waarom de agenten het vuur openden. De agenten zouden hebben gezien dat Bell na 04.00 uur buiten de stripclub een woordenwisseling had en dat een vriend van hem het over een vuurwapen had. In de auto bleek zich geen enkel wapen te bevinden.