MILAAN - Silvio Berlusconi is zondag onwel geworden tijdens een toespraak. Medewerkers die de Italiaanse oud-premier in elkaar zagen zakken snelden toe om hem op te vangen.

Na een gehoor van aanhangers van zijn partij Forza Italia veertig minuten lang te hebben toegesproken over de centrumlinkse regering van Romano Prodi begon de 70-jarige Berlusconi langzamer te praten.

Hij zei "En nu, neemt u me niet kwalijk, wordt de emotie me teveel, en ik..." waarbij hij het spreekgestoelte greep om niet om te vallen.

Bloeddruk

Zijn woordvoerder zei dat de bloeddruk van Berlusconi plotseling was gedaald, maar dat hij nu weer in orde is, en dat hij het jammer vond dat hij de toespraak niet heeft kunnen afmaken.

Berlusconi zelf zei later tegen verslaggevers, voordat hij naar een ziekenhuis in Milaan werd gebracht om getest te worden, dat het incident te wijten was aan oververmoeidheid. Ook zei hij dat hij antibiotica had genomen na een operatie aan zijn knie en dat de tests te maken hadden met onregelmatigheid in zijn hartslag, meldde het persbureau ANSA.