ALKMAAR - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in haar woning een 35-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden, die enkele uren ervoor haar vriend met spiritus had besprenkeld en in brand had gestoken. De man liep zware brandwonden op, maar is buiten levensgevaar, aldus de politie.

Het incident had plaats rond de klok van half drie in de woning van het slachtoffer in Zuid-Scharwoude, niet ver van Alkmaar. De man rende direct erna naar de badkamer en ging in bad liggen, waarna de vrouw het alarmnummer belde.

Beverwijk

Het slachtoffer liep verspreid over zijn lichaam tweede- en derdegraads brandwonden op en is opgenomen in het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. Volgens de politie moet hij waarschijnlijk enkele weken in het ziekenhuis blijven.

De vrouw werd na het voorval aangehouden in haar woning in Alkmaar. Ze verkeerde onder invloed van alcohol en is ingesloten.

De vrouw wordt dinsdag voorgeleid aan de officier van justitie, aldus de politie. Relatieproblemen zijn de vermoedelijke aanleiding geweest.