GOUDA - Het treinverkeer vanuit Gouda is donderdagochtend gedeeltelijk lamgelegd door een stroomstoring. De NS zetten bussen in om de pasagiers te vervoeren. Tussen Zwolle en Amersfoort lopen reizigers vertraging op door een geknapte bovenleiding.

Door de storing bij Gouda liepen reizigers tussen Rotterdam en Utrecht en tussen Den Haag en Utrecht donderdagochtend vertragingen op tot een uur. Het treinverkeer tussen Gouda en Nieuwerkerk aan den IJssel, Waddinxveen en Zoetermeer-Oost lag stil. Een defecte zekering was de oorzaak van de stroomstoring. Het euvel was in de loop van de ochtend verholpen. Het treinverkeer kwam daarna weer op gang.

Kapotte bovenleiding

Door een kapotte bovenleiding tussen Nunspeet en Putten reden er donderdagochtend geen treinen meer tussen Zwolle en Amersfoort. Er reden bussen om de passagiers te vervoeren. Later in de ochtend kon een spoor in gebruik worden genomen zodat de sneltreinen tussen de twee plaatsen weer konden rijden. Reizigers moeten wel rekening houden met een vertraging van een half uur.

Tussen Putten en Nunspeet rijden geen treinen. Volgens de Railverkeersleiding heeft een kraan in de nacht van woensdag op donderdag vermoedelijk de bovenleiding bij werkzaamheden beschadigd.