AMSTERDAM - Een tiener uit de Amerikaans stad Albuquerque (New Mexico) is afgelopenmaandag om het leven gekomen nadat hij een stunt uit Jackass probeerde na tedoen. De 15-jarige Stephen Paul Rauen wierp zich op een voorbijrijdendetruck, die werd bestuurd door zijn 17-jarige vriend.

Toen deze op de remtrapte gleed Rauen naar voren en belandde hij onder de truck, waarna hijenkele meters werd meegesleurd. Hij overleed ter plekke. De politie vanAlbuquerque liet in een verklaring weten dat de twee jongens een stuntwilden nadoen, die ze gezien hadden in Jackass:The Movie.

MTV, producent vande roemruchte tv-serie, liet in een officiële reactie weten het incident tebetreuren, "zeker wanneer het slachtoffer nog zo jong is." De muziekzenderwilde echter tevens kwijt dat de stunt die de jongen het leven kostte nochte zien was in de film, noch in de tv-serie.

Vorige maand moest een-jarige jongen uit Seattle met ernstige brandwonden in het ziekenhuisworden opgenomen, nadat hij zichzelf in de brand had gestoken. Ook dezejongen beweerde zich gebaseerd te hebben op een stunt uit Jackass.