BREDA - De politie heeft woensdagmiddag enige tijd bij het NS-station in Breda gezocht naar een vorige week ontsnapte tbs'er.

Bekijk video

Dat gebeurde naar aanleiding van een tip, heeft een woordvoerder laten weten. Vermoedelijk gaat het om de vorige week in Limburg ontsnapte Hendrik Muller. Verdere informatie ontbreekt nog.

Dordrecht

De politie was getipt dat Muller omstreeks twee uur vanuit de richting Dordrecht met de trein in Breda zou aankomen. Dat bevestigde een voorlichtster van het Landelijk Parket.

Circa tien agenten hebben de trein en de omgeving doorzocht, maar de man niet aangetroffen. Bij de actie, die tot omstreeks half vier heeft geduurd, is ook een politiehelikopter ingezet.

Begraafplaats

De zedendelinquent zat vast in tbs-instelling De Kijvelanden in Poortugaal. Hij ontsnapte tijdens een begeleid bezoek aan een begraafplaats in Heerlen aan het toezicht van zijn begeleiders.

Justitie verklaarde aanvankelijk dat de man "geen groot gevaar vormde" maar vertelde de politie in Duitsland dat de man "ziekelijk gewelddadig" is. Afgelopen donderdag werd een opsporingsbericht uitgezonden waarin zijn naam werd genoemd en een foto van hem werd getoond. Justitie sprak de vrees uit dat de man zich opnieuw schuldig kan maken aan een misdrijf.