ARNHEM - Een nog onbekende automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag om het leven gekomen, nadat hij op het Velperbroekcircuit bij Arnhem met hoge snelheid tegen een vangrail was gereden.

De man was op de vlucht voor de politie, die hem even daarvoor voor een routinecontrole aan de kant wilde zetten. Dat maakte een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) woensdag bekend.

Het KLPD hield op de A12 in de gemeente Duiven een grote alcohol- en snelheidscontrole. Het slachtoffer zag dat kennelijk niet zo zitten en negeerde een stopteken, aldus de politie. De man reed met hoge snelheid bij de controle weg, waarbij enkele agenten opzij moesten springen om niet gewond te raken.

Vangrail

Tijdens de achtervolging die daarop volgde is de man op het knooppunt Velperbroek met zeer hoge snelheid tegen de vangrail gebotst en ter plekke aan zijn verwondingen overleden.

Rijbewijs kwijt

Bij de verkeerscontrole is in totaal 59 keer proces-verbaal opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen. Twee bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt omdat ze te hard reden; 167 kilometer per uur waar 100 is toegestaan en 189 waar maximaal 120 is toegestaan.