AMSTERDAM - De Nederlandse honorair consul van de Braziliaanse deelstaat Manaus was drie dagen vermist. De consul nam, samen met zijn zoon, deel aan een expeditie in de Amazone. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigde dinsdag tegenover NU.nl dat de groep inmiddels weer gelokaliseerd is.

Volgens een woordvoerder van het Ministerie zijn de Braziliaanse autoriteiten momenteel bezig met een reddingsactie. De twee maakten deel uit van een groep die op expeditie was in de dichte wouden in het gebied.

Maandagmiddag werd de boot van de groep aangetroffen waarop de autoriteiten een grote zoektocht organiseerde. Hierbij werden zowel helikopters als grote groepen reddingswerkers, die te voet door het gebied gingen, ingezet.

Verdwaald

Naar alle waarschijnlijkheid was de groep van de consul verdwaald geraakt. Waarom zij geen gebruik hebben gemaakt van de telefoon- en satellietapparatuur die de groep bij zich had, is nog niet duidelijk.

Manaus ligt in het Noorden van het land, midden in de Amazone. De honorair consul heeft niet de Nederlandse nationaliteit.