ROTTERDAM - Op de snelwegen rond Rotterdam hebben dinsdag tijdens de avondspits lange files gestaan na een ongeval op de A16 Rotterdam richting Breda ter hoogte van de Moerdijkbrug. Op de A15 stond het verkeer over 25 kilometer stil, op de A16 stond op het dieptepunt 23 kilometer file. Dat heeft de ANWB gemeld.

Door het ongeval op de A16 kwam een man om het leven. Een vrouw en een jong kind raakten zeer ernstig gewond. Zij verkeren in zorgwekkende toestand en zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Dordrecht en Zwijndrecht, aldus een woordvoerder van de politie.

Door een verkeerde manoeuvre belandde de auto op de kop in een sloot langs de weg.

Ameide

In het Zuid-Hollandse Ameide deed zich eenzelfde ongeval voor als op de A16. Daarbij kwam een 39-jarige vrouw uit Tienhoven om het leven. Haar zoontje raakt gewond. De auto van de vrouw sloeg over de kop en belandde op zijn kop in een sloot langs de Broekseweg.

Een woordvoerder van de ANWB noemde de toestand op de wegen een "enorme ellende". Volgens hem was de hele regio Rotterdam een chaos. "Normaal gesproken lossen de files in de regio Amsterdam als laatste op, maar nu is de regio Rotterdam later". Volgens hem zorgen ongevallen in de aanloop van de spits vaker voor grote problemen.