KARLSRUHE - Een groep Arabische mannen heeft afgelopen zomer voorbereidingen getroffen om een passagiersvliegtuig op te blazen. Dat heeft het Duitse Openbaar Ministerie maandag laten weten.

Zes verdachten zijn vrijdag gearresteerd wegens betrokkenheid bij de voorgenomen terreuraanslag. In negen woningen in de deelstaten Rijnland Palts en Hessen is huiszoeking gedaan. Bronnen bij de Duitse justitie stelden dat de voorbereidingen op de aanslagen in een zeer vroeg stadium verkeerden.

El Al

De Duitse krant Die Welt meldde dat de verdachten een verkeersvliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al wilden opblazen. Ze maakten daartoe plannen om een in bagage verstopte bom aan boord te brengen op de luchthaven van Frankfurt (am Main).

Een werknemer op dit vliegveld zou door de verdachten zijn benaderd. De verdachten en de medewerker van de luchthaven werden het echter niet eens over het honorarium voor het aan boord brengen van de bom.

De zes verdachten zijn volgens de autoriteiten inmiddels vrijgelaten, maar worden nog steeds verdacht van lidmaatschap van een terroristische organisatie. De meeste verdachten zouden uit Jordanië afkomstig zijn en een Palestijnse achtergrond hebben.