ROOSENDAAL - Door een ongeval met een bus op de A58 bij Roosendaal zijn zaterdagochtend twaalf mensen gewond geraakt. Op twee personen na, konden alle slachtoffers na behandeling in het ziekenhuis weer naar huis. Dat heeft de politie laten weten.

Een vrouw die op het moment van het ongeluk in het gangpad van de bus koffie uitdeelde, is ernstig gewond geraakt. Het gaat waarschijnlijk om botbreuken. Zij is, samen met een andere gewonde, ter observatie opgenomen in het ziekenhuis in Roosendaal. Beiden zouden buiten levensgevaar zijn.

In de overige tien gevallen gaat het om personen met lichtere verwondingen. Zes van hen konden na behandeling in het ziekenhuis in Breda weer vertrekken. De overige vier werden behandeld in het ziekenhuis in Bergen op Zoom.

De bus, bestuurd door een 39-jarige man uit Arnemuiden, botste zaterdagochtend achterop een vrachtwagen. De chauffeur van dit voertuig, een 23-jarige man uit Dongen, moest volgens de politie bij een wegversmalling plotseling remmen voor een invoegende auto. De politie is nog op zoek naar de bestuurder van deze auto.

Passagiers

In de bus zaten, naast de chauffeur, 29 personen. De touringcar was daarmee tot de laatste zitplaats gevuld. De passagiers die niet gewond raakten werden, evenals de inzittenden van een tweede bus die bij het reisgezelschap hoorde, opgevangen in de brandweerkazerne in Roosendaal. Rond het middaguur konden ze weer naar huis. De Roosendaalse burgemeester Michel Marijnen kwam naar de kazerne om de mensen een hart onder de riem te steken. Via slachtofferhulp onderhield hij contact met het thuisfront van de reizigers in Zeeland.

Hulpdiensten waren volgens de politie bijzonder snel ter plaatse omdat veel hulpverleners op dat moment in de buurt waren ingezet bij een rampenoefening bij het spoor van de HSL-verbinding. De A58 werd na het ongeval vanaf knooppunt De Stok in de richting Breda afgesloten. Rond 11.30 uur ging de weg weer open.