ARNHEM - De politie in Arnhem heeft op 9 december een 19-jarige man uit die stad aangehouden op verdenking van het plegen van drie verkrachtingen en een aanranding met beroving. Dit maakte de politie maandag bekend.

Agenten hielden maandag een 20-jarige Arnhemmer aan op verdenking van betrokkenheid bij een van de verkrachtingen. De incidenten vonden plaats in Arnhem-Zuid in oktober en november. Drie keer zijn de slachtoffers ook beroofd. Twee keer zou de hoofdverdachte een pistool als dreigwapen hebben gebruikt.

De slachtoffers zijn vrouwen van 20, 21, en 62 jaar. Bij een 25-jarige vrouw zou ontucht zijn gepleegd, alvorens ze onder bedreiging werd beroofd.

DNA aanwezig bij drie verkrachtingszaken

De hoofdverdachte was eerder aangehouden, maar een van de slachtoffers kon hem niet met absolute zekerheid identificeren. Hij werd vrijgelaten. DNA van de 19-jarige Arnhemmer duikt echter op bij drie verkrachtingszaken. Daarop is de man opnieuw gearresteerd. De politie zoekt nog naar mogelijke betrokkenheid van de hoofdverdachte bij meerdere, soortgelijke delicten.