BERLIJN - De Duitse politie heeft vrijdag een vrouw opgepakt die haar zwaargewonde baby voor een wiel van een geparkeerde auto had gelegd. Een oplettende burger wist net op tijd te voorkomen dat de kleine werd overreden, meldden Duitse media op gezag van de politie.

Het incident speelde zich donderdag af in een oostelijk stadsdeel van Berlijn. Een vrouw die op straat liep hoorde opeens zacht babygejammer. Tot haar ontzetting lag er een zuigeling voor het achterwiel van een personenauto.

Het zes maanden oude jongetje was levensgevaarlijk gewond aan zijn hoofdje en moest een spoedoperatie ondergaan. De zuigeling verkeert nog in levensgevaar.

De eigenaar van de wagen arriveerde kort nadat de kleine was weggehaald. Hij zou vrijwel zeker de baby hebben overreden bij het uitrijden.

Opsporing

De 22-jarige moeder kon vrijdag worden getraceerd na een tip van een bankmedewerker die de vrouw via een opsporingsbericht had herkend. De vrouw bleek in dezelfde straat te wonen. Over haar motief is nog niets bekend.

Het is de tweede gruwelijke babyvondst in de Duitse hoofdstad binnen een week. Zondag werd in de wc van een bouwmarkt een baby in een toiletpot gevonden. Een 23-jarige vrouw, een winkelmedewerkster, had het kind net ter wereld gebracht en was weggelopen nadat ze de toiletpot met daarin de baby met de wc-bril had toegedekt.

Het jongetje had levensgevaarlijke verwondingen aan het hoofdje en ligt in het ziekenhuis. Artsen schatten zijn overlevingskansen gering. Ook de moeder, die de argwaan van haar collega's had gewekt nadat ze moeilijk lopend en met bloedsporen in haar kleding was teruggekeerd, ligt in het ziekenhuis.