ROTTERDAM - De politie heeft vrijdag in winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam gezocht naar de ontsnapte tbs'er Hendrik Muller. Ook in een woning in Obbicht deed de politie een inval. Op beide plaatsen is de man niet aangetroffen. Dat heeft een woordvoerster van het landelijk parket vrijdag laten weten.

De politie kreeg donderdag zestig tips over Muller naar aanleiding van het op televisie getoonde opsporingsbericht. Die tips hebben tot dusver niet geleid tot de aanhouding van de 30-jarige man. Beide zoekacties vonden plaats naar aanleiding van tips.

In Rotterdam sloot de politie alle uitgangen van het winkelcentrum af om iedereen die naar buiten wilde "eens goed te bekijken'', aldus een woordvoerster van de politie. De actie duurde van 11.00 tot 13.00 uur. In Obbicht (Limburg) viel de politie binnen in een woning aan de Brugstraat. Volgens een tip zou Muller in die woning aanwezig zijn.

Poortugaal

De zedendelinquent zat vast in tbs-instelling De Kijvelanden in Poortugaal. Hij ontsnapte woensdag tijdens een begeleid bezoek aan een begraafplaats in Heerlen aan het toezicht van zijn ongewapende begeleiders.

Justitie verklaarde woensdag tegen media dat de man "geen groot gevaar vormde'' maar vertelde de politie in Duitsland dat de man "ziekelijk gewelddadig'' is. Donderdagmiddag werd een opsporingsbericht uitgezonden waarin zijn naam werd genoemd en een foto werd getoond. Justitie sprak de vrees uit dat de man zich opnieuw schuldig kan maken aan een misdrijf.