RIJSWIJK - Het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht komt woensdagmiddag rond 16.00 uur weer langzaam op gang. Dat heeft een woordvoerster van de vakbond Abvakabo FNV laten weten.

Bekijk video

De medewerkers van de stedelijke vervoersbedrijven legden het bus-, tram- en metroverkeer woensdagochtend stil om hun onvrede te tonen over de marktwerking in hun sector. Omdat de actie maandag al was aangekondigd, bleef de overlast voor de meeste reizigers beperkt.

Pico Bello

Ongeveer vierhonderd werknemers van het Rotterdamse openbaavervoerbedrijf RET zijn woensdag naar Den Haag gereisd om er te protesteren tegen de marktwerking in hun branche.

Dat is de schatting van Perry Koster, bestuurslid van de onafhanklijke vakbond VOR. "Het was een gigadag. Alles verliep pico bello", aldus Koster. Alle werknemers zijn in de loop van de middag teruggekeerd naar Rotterdam. Vanaf 16.00 uur zijn bussen en trams weer gaan rijden.

De voertuigen stonden sinds 10.00 uur in de remise. De metro in Rotterdam heeft woensdag volgens dienstregeling gereden. Reizigers hoefden echter niet te betalen. Het gratis reizen, ook in tram en bus, blijft de rest van de dag van kracht.