DEN HAAG - VVD-minister Rita Verdonk gaat er vanuit dat ze vicepremier wordt als de VVD na de Tweede Kamerverkiezingen weer in het kabinet komt met het CDA. Ze zei dat dinsdag bij BNR Nieuwsradio.

Wanneer haar partij de VVD in het volgende kabinet komt, blijft lijsttrekker Mark Rutte als het aan Verdonk ligt in de Tweede Kamer.

De bewindsvrouw zei verder dat haar interesse voor een mogelijke portefeuille uitgaat naar Onderwijs, Volksgezondheid en Verkeer en Waterstaat. Verdonk liet verder weten te vinden dat de portefeuille Vreemdelingenzaken los moet komen te staan van Integratie. Integratie moet volgens haar worden ondergebracht bij Sociale Zaken.

Interessant

VVD-leider Rutte reageerde gereserveerd op de woorden van Verdonk. "Rita Verdonk als vicepremier is zeker een interessante optie, maar we moeten eerst de verkiezingen winnen. Daarna moeten we in het kabinet komen en pas dan is het moment aangebroken dat ik beslis wie de VVD-vicepremier wordt."

CDA

In de drie toonaangevende opiniepeilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november wordt het CDA de grootste partij. CDA en VVD hebben aangegeven graag met elkaar door te willen regeren. De partijen zijn in de peilingen samen overigens niet goed voor een meerderheid.