WELLINGTON - De Nieuw-Zeelandse autoriteiten hebben de jacht op de overvallers van het Nederlandse stel op huwelijksreis uitgebreid. Het aantal rechercheurs is gegeven de enorme aandacht die de zaak in Nieuw-Zeeland krijgt, verhoogd van twintig naar dertig, meldden Nieuw-Zeelandse media dinsdag.

Het echtpaar liet dinsdagavond (lokale tijd) een medewerkster van slachtofferhulp een verklaring voorlezen voor het Nieuw-Zeelandse televisiestation TV3. "De reden waarom we naar Nieuw-Zeeland kwamen, waren de mensen. We willen iedereen laten weten dat we niet minder zijn gaan denken over de Kiwi's.

De manier waarop iedereen ons hulp heeft aangeboden is absoluut hartverwarmend en we willen hen danken voor de overweldigende steun. Het gaat gegeven de omstandigheden goed met ons."

De politie heeft naar eigen zeggen nog geen idee van de identiteit van de daders. De enige beschrijving die zij heeft, rept van twee Maori-mannen in de leeftijd van twintig tot veertig jaar, stevig gebouwd en met kennis van de omgeving.