HOOGVLIET - Twee kinderen zijn zaterdag omgekomen door brand in hun ouderlijk huis aan het Duizendblad in Hoogvliet. Dat zei een politiewoordvoerder. De kinderen, een meisje van drie en een jongetje van vier jaar oud, overleden in het ziekenhuis aan brandwonden en omdat ze te veel rook binnen hadden gekregen, aldus de politie.

Rond 9.30 brak de brand door nog onbekende oorzaak uit. Er was flinke rookontwikkeling, maar het vuur was snel weer uit. Ook de ouders van de kinderen waren in de woning aanwezig, zij raakten niet gewond.


Foto: J.P. van Rooijen l Helikopter landt op ridderspoor voor de slachtoffertjes van de brand

De technische recherche doet sinds begin van de middag onderzoek in de woning. Getuigen en omwondenden worden gehoord om meer over het incident te weten te komen. De gemeente zoekt volgens de politie uit of buurtbewoners behoefte hebben aan opvang. Het Duizendblad ligt in een kinderrijke buurt, aldus de woordvoerder.

Maandagavond komt er een informatieavond voor omwonenden, zei de woordvoerder van de stadsdeelraad Hoogvliet. De politie, brandweer en vertegenwoordigers van de deelgemeente zijn daarbij aanwezig om vragen van de buurtbewoners te beantwoorden.