AMSTERDAM - Maurice de Hond moet een gedeeltelijk spreekverbod krijgen in de Deventer moordzaak. Dat zei Jan Vlug, de advocaat van de klusjesman van de vermoorde weduwe Wittenberg, vrijdag op Radio 1.

Bekijk video

De J. wil dat De Hond hem niet meer noemt in het kader van de Deventer moordzaak en spant daarom een kort geding aan.

"Hij gaat maar door, hij moet toch een keer stoppen met zijn beschuldigingen", zei Vlug over De Hond. "De Hond heeft met het verhaal over de mogelijke aanwezigheid van het mes in het graf van de weduwe de afgelopen weken weer heel veel kabaal gemaakt", zegt Vlug. "Daarbij werd mijn cliënt voortdurend genoemd. Alles wat er te onderzoeken viel, is onderzocht. Genoeg is genoeg."

Dader

De Hond houdt zich sinds eind vorig jaar intensief met de Deventer moordzaak bezig. Volgens de opiniepeiler zit de veroordeelde Ernest Louwes ten onrechte vast voor de moord. De klusjesman is de echte dader, houdt De Hond vol.

Advocaat Vlug heeft er geen problemen mee als De Hond zich blijft inzetten voor Louwes. "Maar hij moet mijn cliënt nu verder met rust laten." De J. heeft enige tijd geleden een schadeclaim tegen De Hond aanhangig gemaakt.

Smaad

Maandag wordt De Hond door de politie verhoord, omdat de klusjesman een aanklacht wegens smaad, laster en belediging tegen hem heeft ingediend. De Hond was vrijdag niet voor commentaar bereikbaar.

Volgende week woensdag staat Louwes weer voor de Hoge Raad, in het kader van een verzoek tot herziening van zijn zaak.