AMSTERDAM - De politie heeft in Amsterdam een 26-jarige man aangehouden. Hij wordt gezien als de hoofdverdachte van de schietpartijen eerder deze week waar een man dodelijk werd getroffen en een andere man zwaargewond raakte. Dat heeft de politie vrijdag bekendgemaakt.

Bekijk video

De twee schietpartijen hadden plaats in de nacht van dinsdag op woensdag in Amsterdam-West. Ze deden zich op verschillende plekken voor, maar uit onderzoek is gebleken dat de twee met elkaar te maken hebben. De verdachte en de twee slachtoffers kenden elkaar. Over de toedracht van de schietpartijen kon de politie nog niets zeggen.

Een 45-jarige man werd met meerdere schotwonden opgenomen in een ziekenhuis nadat hij bloedend op het trottoir van de Senecastraat was aangetroffen. Zijn toestand is ernstig maar stabiel, aldus de politie.

Ziekenhuis

De man ligt nog steeds op de intentieve zorg. Een 20-jarige man werd zwaargewond op de eerste verdieping van een gebouw in de Willem Nakkenstraat gevonden. Hij overleed korte tijd later in een ziekenhuis.