AMSTERDAM - Ouders en kinderen in de Haagse wijk Transvaal zijn te agressief voor een Sinterklaasfeest. Dit schrijft de Volkskrant vrijdag. De organisatie zegt de veiligheid van de kinderen en medewerkers niet te kunnen garanderen. Ook een lampionnentocht gaat volgende week niet door.

"De agressiviteit van ouders en oudere kinderen is de laatste tijd enorm toegenomen", zegt initiatiefnemer Joke van den Boomen. Ze zegt niet van plan te zijn beveiliging in te huren voor een kinderfeest. Ook de containers met speelgoed op de pleinen dreigen gesloten te worden.

"Als we aan het eind van de dag dichtgaan, wordt er met stenen naar de vrijwilligers gegooid. Één van onze vrijwilligers is met een mes bedreigd omdat hij een ouder zijn zin niet gaf."

Bedreiging

Van den Boomen zegt zelf ook meermalen bedreigd te zijn. Toen ze een kind tegenhield omdat het druk was op een luchtkussen werd ze belaagd door de familie van het kind en kwam een man met uitgestrekte hand op haar keel af. Ze meldde het bij de politie, maar die zou gezegd hebben dat het geen prioriteit had. De politie ontkent dit.

Volgende week is er een gesprek tussen Van den Boomen, de gemeente en de politie.