DEVENTER - Het feit dat politie en justitie donderdag geen mes hebben gevonden in het graf van de weduwe Wittenberg, zal afbreuk doen aan de geloofwaardigheid van Maurice de Hond, meent advocaat Jan Vlug. Maar de jurist maakt zich geen illusies. "Hij zal ongetwijfeld iets nieuws verzinnen in de richting van mijn cliënt."

Vlug is de advocaat van Michael de J., de man die al maandenlang door De Hond wordt bestempeld als de werkelijke moordenaar van de weduwe. "Het Openbaar Ministerie heeft het goed voorzien", zegt Vlug. "Er is niets gevonden. De enige die in de buurt van het graf is geweest met een Global mes, is Maurice de Hond."

Vlug heeft met verbazing kennisgenomen van het vonnis van de Haagse kortgedingrechter, dat bepaalde dat het graf moest worden onderzocht. Hij meent dat het Openbaar Ministerie goede redenen heeft gehad om het graf met rust te willen laten.

Volgens Vlug heeft Michael de J., een bekende van de weduwe, zich geen zorgen gemaakt over het grafonderzoek. "Hij had niets te verbergen", aldus de raadsman.