VOLENDAM - Bij de gemeente Edam-Volendam is een vergunningaanvraag binnengekomen voor de Wir War Bar, die gelegen is onder café De Hemel. Een woordvoerder van de gemeente kan niet bevestigen dat de aanvraag door horecabaas Jan Veerman is gedaan.

Wel heeft het college van burgemeester en wethouders een brief naar Veerman gestuurd, waarin zij stelt onaangenaam verrast te zijn door de aanvraag. "Dit gelet op eerdere uitspraken en schriftelijke bevestiging dat u, uit begrip en respect voor de gevoelens van de getroffenen van de nieuwjaarsbrand, het pand niet meer voor horecadoeleinden zal gebruiken."

In De Hemel woedde in de nieuwjaarsnacht van 2001 brand waardoor veertien jongeren om het leven kwamen en tweehonderd jongeren gewond raakten.

Veerman schreef in oktober nog aan het college dat hij definitief afziet van nieuwe horeca-exploitatie in het pand waar cafe De Hemel was gevestigd. Hij besloot hiertoe nadat duidelijk werd dat het college op geen enkele wijze medewerking wilde verlenen aan het voornemen de Wir War Bar en De Blokhut tijdelijk te heropenen.

Deze twee cafés zijn in hetzelfde pand als De Hemel gevestigd. De gemeente beoordeelt de aanvraag conform de wettelijke procedure, dat wil zeggen dat zij binnen zes weken uitsluitsel geeft.