ORANJESTAD - Met een groot cultureel feest in de straten van Oranjestad heeft Aruba dinsdagavond (plaatselijke tijd) afscheid genomen van koningin Beatrix. De koningin vervolgt haar rondreis langs Aruba en de Nederlandse Antillen woensdag op Bonaire.

In een dankwoord zei koningin Beatrix twee 'ongelooflijk mooie dagen' te hebben gehad op Aruba en dankte de bevolking daarvoor. De Arubaanse premier Nel Oduber sprak haar toe. Hij zei te hopen dat ze had gezien dat Aruba haar status aparte heeft gebruikt om te groeien. "We hebben u het beste gepresenteerd van onze ontwikkeling", aldus de premier.

Koningin Beatrix maakte dinsdag een wandeling door de straten van de Arubaanse hoofdstad, waar op drie pleinen toneelvoorstellingen werden opgevoerd over de Arubaanse geschiedenis. Op Plaza Daniel Leo in het centrum traden diverse dansgezelschappen op van jonge Arubanen.

Enkele duizenden Arubanen waren uitgelopen voor de voorstellingen, maar vooral voor de koningin. Ze kreeg in Oranjestad, net als tijdens alle bezoeken op haar tweedaagse rondreis door Aruba, een warm en enthousiast welkom van de bevolking.