BUSSUM - Minister Remkes van Binnenlandse Zaken heeft dinsdag in Bussum het startsein gegeven voor de nieuwe wervingscampagne van de politie. Met de slogan 'Werken bij de politie doe je nooit alleen' moeten 200.000 mensen geïnteresseerd raken in een baan. Dat aantal is nodig om de komende jaren 4000 vacatures per jaar te vervullen.

Volgens Remkes gaan de komende jaren ongeveer 15.000 tot 20.000 politiemensen met pensioen en is alleen daarom al de campagne hard nodig. "Desondanks gaat het niet alleen om de juiste hoeveelheid mensen, het gaat er ook om dat we de juiste mensen vinden", zegt Remkes.

Uit de 200.000 geïnteresseerden die de politie met de campagne wil aanspreken, hoopt ze een selectie te kunnen maken om de vacatures in te vullen

Tekorten

Volgens Korpschef Noord-Holland Noord, Anja Brink, die binnen de politie verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid, is het niet zo dat de politie nu al met enorme tekorten kampt.

"Maar voor veel functies moeten wij mensen apart opleiden. Wanneer we ze in 2007 binnenhalen, betekent dit dat we ze pas in 2010 echt tot onze beschikking hebben. Bij de politie moeten we dus ver vooruit kijken om problemen in de toekomst te voorkomen", aldus Brink.

Disciplines

Er is voor de slogan 'Werken bij de politie doe je nooit alleen' gekozen om te benadrukken dat je vooral werkt binnen een team met veel verschillende disciplines. Veel aspirant-medewerkers denken ten onrechte dat het werken bij de politie juist een eenzame baan is.

De komende maanden wordt 125 keer een televisiespot uitgezonden en zijn advertenties in bladen te vinden.