HEERLEN - Ongevallen in de ochtendspits leidden dinsdag tot overlast. De A79 tussen Maastricht en Heerlen was een tijdlang gedeeltelijk afgesloten. Op de A50 ter hoogte van Nijmegen en op de A28 bij afrit Amersfoort-Zuid waren rijstroken dicht.

De A79 was dinsdagochtend tot 10.15 uur gedeeltelijk afgesloten na een ongeluk met een vrachtwagen. In de richting naar Maastricht kon geen verkeer rijden tussen de knooppunten Kunderberg en Voerendaal. Het verkeer werd omgeleid.

De vrachtwagen reed wegens nog onbekende reden tegen de vangrails. Het voertuig, dat papier vervoerde, vloog in brand maar het vuur was snel geblust. De bestuurder bleef ongedeerd. Het asfalt raakte beschadigd. Hierdoor kon de weg pas na reparatie worden vrijgegeven.

A50

Ook op de A50 (Oss-Arnhem) veroorzaakte een ongeval met een vrachtwagen ter hoogte van Nijmegen verkeershinder. Een rijstrook (in de richting van Arnhem) ging dicht. Rond half negen stond er een file van ongeveer 15 kilometer.

Verder was op de A28 de afrit Amersfoort-Zuid afgesloten en een rijstrook deels afgesloten na een botsing waarbij vijf auto's waren betrokken. Omstreeks 09.00 uur botste een 27-jarige bestuurster achter op de staart van de file op de afrit. De vijf inzittenden, onder wie drie kinderen, van deze auto raakten gewond en de 35-jarige bestuurder van de auto waar zij achter opreed, aldus het Korps Landelijke Politiediensten.