DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft donderdagochtend achttien jaar cel opgelegd aan de 57-jarige A.H. uit Den Dungen voor moord op zijn echtgenote Ingrid Gantvoort en poging tot moord op zijn 17-jarige gehandicapte dochter Femke.

De uitspraak is conform de eis van de officier van justitie. De man werd na de uitspraak door de politie meegenomen en gaat met onmiddellijke ingang de cel in. H. was sinds eind april op vrije voeten. De rechtbank verwees het onderzoek toen terug naar de rechter-commissaris, omdat het onvolledig was.

Ingrid Gantvoort was neurologe in een ziekenhuis in Den Bosch. Ze werd in de nacht van 28 op 29 juli vorig jaar doodgeschoten, terwijl ze in bed lag te lezen. De verdenkingen gingen al snel in de richting van haar echtgenoot. Het huwelijk tussen Gantvoort en de verdachte liep ten einde en ze maakten veelvuldig ruzie over geld.

Ook hun dochter Femke werd die nacht neergeschoten, maar zij overleefde de aanslag. Ze legde in het ziekenhuis een beschuldigende verklaring af tegen haar vader. Hoewel deskundigen van mening verschillen over de waarde van haar verklaringen, is de rechtbank tot de overtuiging gekomen dat ze geloofwaardig en betrouwbaar zijn.

De rechtbank komt bovendien tot de conclusie dat Ingrid Gantvoort door een goede bekende is doodgeschoten. Zij lijkt zich onder haar laken namelijk niet te hebben bewogen toen de dader haar slaapkamer binnenkwam. Ook sloeg de hond niet aan en is er niets uit de woning gestolen. Daardoor lijkt van een roofmoord geen sprake.

H. was op een vaarvakantie met zijn vriendin toen de moord werd gepleegd, maar is volgens de rechtbank in de nacht van 28 op 29 juli met haar auto op en neer gereden naar Den Dungen. Dat vermoeden werd onlangs bevestigd door onderzoek naar het brandstofverbruik van de auto.