KATWIJK - De politie heeft in een leegstaande barak van voormalig vliegkamp Valkenburg, even buiten Katwijk, zaterdagavond een lijk gevonden. Dat maakte zij maandag bekend.

De politie vond het lichaam na een anonieme melding. Omdat het lijk al jaren op het vliegkamp ligt, zijn de identiteit en doodsoorzaak moeilijk te achterhalen. Zelfs het geslacht van het slachtoffer is nog onbekend. Het is eveneens onduidelijk of er sprake is van een misdrijf. De politie gaat momenteel nog uit van een natuurlijke dood.

Het feit dat de vondst van het lichaam anoniem is doorgegeven roept vragen op. Het is echter allerminst zeker dat de tipgever ook daadwerkelijk iets met de dood van het slachtoffer te maken heeft.

Barakken

De leegstaande baraken zijn volgens de politie namelijk ook een aantrekkelijke overnachtingsplek voor zwervers. "We sluiten in deze fase in elk geval nog niets uit", aldus een politiewoordvoerster.

Onderzoek

Het vliegkamp werd 1 juli gesloten, maar is geen verboden gebied. Het Nederlands Forensisch Instituut voert onderzoek uit op het lichaam. De resultaten hiervan worden volgens de politie deze week verwacht.