RIJSWIJK - De politie in Groningen heeft woensdag zeker vijftig schaatsers van het Paterswoldsemeer gehaald. Op het meer, ten zuiden van de stad Groningen, was het ijs op sommige plekken maar 2 centimeter dik. Beheerder Meerschap Paterswolde heeft waarschuwingsborden laten plaatsen.

Op het water bij de volksabdij Onze Lieve Vrouwe ter Duinen in Ossendrecht zakte woensdagmiddag een jongen door het ijs. Hij wilde de stoere bink uithangen door met zijn scooter het ijs op te rijden, maar zakte er met tweewieler en al door. Toen de brandweer arriveerde was hij al op het droge getrokken.

Kind door ijs gezakt

In het Drentse Emmen zakte een kind door het ijs. Hulpverleners waren op tijd ter plaatse om hem te redden. Het slachtoffertje moest naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Even kijken of het ijs dik genoeg is

In Terneuzen zakten woensdagmiddag drie jongens in de leeftijd van 12 en 13 jaar door het ijs van de Oude Vaart. Twee jongens wilde even kijken of het ijs al dik genoeg was, terwijl de derde aan de kant bleef wachten. De twee zakten vervolgens door het ijs, waarop hun vriendje hen uit het water probeerde te halen. Dit mislukte omdat hij zelf ook door het ijs zakte. De drie jongens zijn met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht.

In Papendrecht zijn woensdagmiddag 45 hulpverleners in touw geweest na een melding dat er mogelijk kinderen onder het ijs op een vijver aan de Vondellaan waren verdwenen. Voorbijgangers hadden op het ijs een kinderfietsje en een speelgoedtractor zien liggen. Deze bleken daar echter achtergelaten te zijn door kinderen die inmiddels alweer thuis zaten.