HILVERSUM - In Hilversum is woensdag begonnen met de bouw van de langste natuurbrug ter wereld. Minister Veerman van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij gaf woensdagmiddag het startsein voor de meter lange brug in het buurtschap Crailo. Die moet twee gebieden van het Goois Natuurreservaat met elkaar verbinden.

Het ecoduct, dat een belangrijke verbinding moet worden tussen de heide en het bos van het natuurreservaat, moet uiterlijk in 2006 klaar zijn. Volgens het Goois Natuurreservaat is de brug in Crailo een eerste stap in de richting van een verbinding van de Gooise natuur met de Utrechtse Heuvelrug.

Het ecoduct steekt onder meer de spoorlijn Amsterdam - Amersfoort en een weg over. Ook fietsers, voetgangers en paardrijders kunnen er gebruik van maken. Volgens een woordvoerder van het reservaat is de brug genomineerd voor het Guiness Book of Records.

Het hele project gaat 13 miljoen euro kosten. Dat wordt deels gefinancierd door de overheid en deels door organisaties als de Postcode Loterij en het VSB Fonds.