AMSTERDAM - De politie heeft opnieuw twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de Amsterdamse kroegbaas Thomas van der Bijl. De mannen van 21 en 26 jaar oud zijn al op 20 oktober aangehouden, liet de politie vrijdag weten.

Een woordvoerder kon niet zeggen waar de twee arrestanten precies van worden verdacht. Inmiddels zitten er vijf verdachten vast. Twee van hen hebben bekend dat zij iets met de zaak te maken hebben.

Van der Bijl werd op 20 april geliquideerd in café De Hallen in Amsterdam-West. Twee onbekende mannen schoten de 50-jarige kroegbaas neer. Een van hen vuurde een paar schoten op het slachtoffer af en rende met een andere man naar een gereedstaande auto twee straten verderop. De politie wist het vuurwapen kort daarna uit een nabijgelegen gracht te vissen.

De café-eigenaar, een bekende in de Amsterdamse onderwereld, heeft voor zijn dood belastende verklaringen afgelegd over topcrimineel Willem Holleeder, die onder meer wordt verdacht van de afpersing van vastgoedhandelaren en betrokkenheid bij enkele liquidaties.