ZUIDHORN - Een notoire klaagster uit Zuidhorn in Groningen heeft het zo bont gemaakt dat ze voortaan alleen nog maar op maandagochtenden haar beklag mag komen doen. De maatregel is nodig omdat de gemeenteambtenaren door al het geklaag van de vrouw nauwelijks nog aan hun werk toekomen, zegt wethouder J. Oomkes vrijdag.

Alleen al dit jaar ontving de gemeente 45 brieven. Ook belt ze soms wel vijf keer per dag en loopt ze de deur van het gemeentehuis plat, voegt de wethouder toe.

Om de ambtenaren te ontlasten, mag de Zuidhornster zich nu alleen op maandagochtend op het gemeentehuis komen. Ze moet daarnaast vooraf melden wat haar dwars zit zodat de dossiers alvast klaar kunnen worden gelegd.

Woonschepen

De klachten gaan over uiteenlopende onderwerpen, maar de klaagster lijkt zich met name druk te maken over alles wat met woonschepen te maken heeft. "Maar eigenlijk kan alles wat in haar omgeving plaatsvindt aanleiding tot een klacht zijn", weet de bestuurder uit ervaring. "Er zit haar blijkbaar nogal wat dwars."

Het is overigens niet de eerste keer dat de gemeente spelregels met de klaagster heeft afgesproken. Eerder heeft ze al moeten beloven steeds met dezelfde ambtenaar contact te zoeken, maar daar hield ze zich niet aan.