EINDHOVEN - De politie heeft dinsdagavond in Eindhoven ongeveer tachtig PSV-supporters aangehouden na de wedstrijd van PSV tegen de Turkse voetbalploeg Galatasaray. De fans bekogelden politieagenten met stenen, zo meldde een politiewoordvoerster woensdagmorgen.

De spanningen tussen de supporters en de politie ontstonden na het vertrek van de Turkse fans. Die werden twintig minuten in het stadion opgehouden alvorens ze met de bus konden vertrekken. De Nederlandse supporters, die zich bij het supportershonk van PSV aan de Mathildelaan ophielden, werden ondertussen door de Mobiele Eenheid (ME) op hun plek gehouden. Daar ontstonden de ongeregeldheden.

De meeste supporters zijn in de loop van de nacht en ochtend naar huis gestuurd. Op basis van (video)beelden worden zij mogelijk nog vervolgd voor openlijk geweld. Aan het eind van woensdagmiddag zaten nog zes personen vast, aldus de zegsvrouw.

Tijdens de door PSV met 2-0 gewonnen wedstrijd heerste er al een vijandige sfeer tussen de fans, nadat vanuit de Galatasaray-aanhang drie brandende fakkels in vakken van PSV-supporters waren gegooid. Het is niet bekend of de daders daarvan zijn getraceerd.