BERLIJN - De Duitse strijdkrachten hebben opnieuw vier militairen geschorst omdat die zich in Afghanistan schuldig zouden hebben gemaakt aan lijkschennis. Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie woensdag meegedeeld in Berlijn.

In totaal zijn nu zes militairen op non-actief gezet. Tegen 23 verdachten loopt een strafrechtelijk onderzoek, van wie zestien nog in het leger zitten. Er zijn volgens het ministerie geen aanwijzingen dat leidinggevenden van de misdragingen op de hoogte waren.

Het tijdschrift Bild publiceerde vorige week foto's waarin Duitse militairen in Afghanistan poseren met menselijke schedels. In de dagen daarna doken meer foto's op. De beelden zouden in 2003 en 2004 zijn gemaakt. De herkomst van de menselijke resten is nog onbekend.

Leden van het Duitse elitekorps KSK hebben in het Midden-Oosten rondgereden met symbolen van Hitlers Afrika-Korps op hun pantserwagens. Zij deden dat toen zij zich in Oman voorbereidden op hun uitzending naar Afghanistan. Dat bericht het weekblad Stern in zijn jongste uitgave, die donderdag verschijnt.

Pronken

Een commando verklaarde tegen Stern dat sommige collega's erg conservatief waren en het chic vonden met de emblemen te pronken. Het tijdschrift publiceert ook een foto van een met nazisymbolen beschilderd voertuig.