TER APEL - T. Arends, een man uit het Groningse Ter Apel, die erop had gerekend een prijs van 700 duizend euro te winnen maar uiteindelijk met lege handen achterbleef, spant een rechtszaak aan tegen de Nationale Postcode Loterij. Dat heeft zijn juridisch adviseur, O. Mo-Ajok, dinsdag bevestigd.

Arends was van de deelnemerslijst van de Postcodeloterij verwijderd omdat het inleggeld voor de loterij niet automatisch was afgeschreven. Hij woont in de buurt in Ter Apel waar in november de Dominoprijs van 5,1 miljoen euro viel. Mo-Ajok eist namens zijn cliënt alsnog de 7 ton van de loterij. "Ik ga voor de hoofdprijs", zegt hij.

Een woordvoerster van de Postcodeloterij erkent dat het inleggeld niet is afgeschreven. Volgens haar is dit echter gebeurd op last van de Rabobank. Arends zou hiervan op de hoogte zijn gesteld, aldus de loterij.

Volgens Mo-Ajok stond zijn cliënt rood en is er daarom geen inleggeld afgeschreven. Maar er was de volgende maand nog wel kredietruimte en de Postcodeloterij is volgens hem verplicht meerdere incassopogingen te doen. Bovendien kan deelname aan de loterij alleen worden verbroken door een schriftelijke afzegging, aldus de adviseur.

Arends en de Rabobank zijn inmiddels wel tot een schikking gekomen. Zowel de Rabobank als Mo-Ajok weigeren bekend te maken wat deze schikking inhoudt. Ook is niet bekend of de Rabobank hiermee schuld erkent.