BERLIJN - Drie Duitse soldaten hebben toegegeven dat ze in Afghanistan doden hebben geschonden. Het gaat om militairen van een tankbrigade uit de Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein. Zij dolden met schedels en legden dat op foto's vast.

De soldaten gaven hun betrokkenheid zonder enige terughouding toe, meldden Duitse media dinsdag. De media citeerden generaal Christof Munzlinger, de commandant van de betrokken tankbrigade.

Volgens Munzlinger toonden de militairen zich berouwvol en vol wroeging. Een van de daders uit de Lettow-Vorbeck-kazerne in Bad Segeberg zou in de dagen na de opnames nog hebben geprobeerd de foto's te wissen. De afbeeldingen waren echter al meerdere keren gekopieerd.

Onvergeeflijk

De generaal wilde niets loslaten over de identiteit van de militairen. Hij noemde het onvergeeflijk dat de soldaten door hun gedrag de Duitse troepen in Afghanistan in gevaar hebben gebracht.

Het ministerie van Defensie had dinsdagmiddag nog niet gereageerd op de uitlatingen van de generaal. In verband met de affaire loopt tegen twintig actieve en voormalige soldaten een onderzoek. Twee militairen zijn al geschorst.