ROTTERDAM - Een waarschijnlijk dakloze man die op het metrospoor in Rotterdam een goede slaapplek gevonden dacht te hebben, is dinsdag in allevroegte ontsnapt aan de dood.

De man ontwaakte volgens de politie door het geluid en de trillingen van een naderende metro en rolde blijkbaar in een reflex opzij. In plaats van onder de metro, belandde hij daardoor onder het perron van station Eendrachtsplein.

Honderd engeltjes

"Hij had niet een maar wel honderd engeltjes", stelt de politiewoordvoerder vast. "Hoe hij daar kwam en wat hij er precies deed weten we niet. De man stofte na het voorval zijn jas af en liep weg."

Het voorval zorgde voor de nodige commotie omdat de metrobestuurder ervan overtuigd was dat hij iemand had aangereden. Via de beveiligingscamera's in het station was echter al snel te zien dat het slachtoffer opstond en wegliep.

Vervoerbedrijf RET sluit alle stations na de laatste metrorit. Een woordvoeder vermoedt dat de man via het spoor het station is binnengewandeld. "Dat gebeurt vaker. Mensen beseffen niet hoe gevaarlijk dat is."

Dode in sloot

In Veldhoven is een man vermoedelijk doodgevroren. De politie trof dinsdagochtend in een sloot langs de A67 een dode man aan. De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend, aldus een woordvoerder van de politie