AMSTERDAM - Het treinverkeer rondom het Centraal Station in Amsterdam is dinsdag opnieuw ontregeld. Door een spoorstaafbreuk tussen station Duivendrecht en station Muiderpoort loopt een groot deel van de treinen flinke vertraging op.

Deze breuk is rond elf uur in de ochtend verholpen, maar volgens een woordvoerder van de Railverkeersleiding moeten reizigers nog enige tijd rekening houden met vertragingen en treinen die worden opgeheven.

Door de problemen in de ochtend staan veel treinen in Amsterdam in de rij te wachten om te vertrekken. Daarnaast vinden er ook (geplande) werkzaamheden rondom het Centraal Station plaats door Railinfrabeheer, de beheerder van de sporen en seinen in Nederland. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van ongeveer dertig minuten.

Eerder in de ochtend raakte het treinverkeer van en naar Amsterdam al in de war door een grote wisselstoring bij Breukelen. Ook deze storing is inmiddels verholpen, maar heeft wel de dienstregeling verstoord.

Het is al de derde opeenvolgende dag dat de treinenloop rondom Amsterdam kampt met problemen. Zondag was het Centraal Station dicht door werkzaamheden van Railinfrabeheer aan de sein- en wisselbediening. Tot frustratie van de NS duurden die werkzaamheden langer dan verwacht, waardoor er ook maandagochtend problemen ontstonden. Daarnaast kregen de spoorwegen maandag te maken met een stroomstoring in Amsterdam en een wisselstoring bij Weesp.