DEN HAAG - Er is nog geen spoor van de groep personen die vrijdagavond in Den Haag twee medewerkers van de Groep Wilders mishandelden. Het gaat volgens de politie om zes tot acht jongeren die de medewerkers, die verkiezingsposters aan het plakken waren, achtervolgden en mishandelden.

Een woordvoerder zei zondag dat de politie maandag de beelden van de bewakingscamera's van het Vredespaleis opvraagt. De plakkers van Wilders kregen klappen op het Carnegieplein, voor het Vredespaleis.

Signalementen

Mogelijk kunnen de mishandelaars geïdentificeerd worden met behulp van de camerabeelden. De twee slachtoffers worden zondag nogmaals gehoord in de hoop dat zij duidelijkere signalementen kunnen geven.

Scooters

Tijdens het plakken van de posters, onder meer op het Hobbemaplein en bij station Hollands Spoor, werden de medewerkers lastiggevallen door een groep van vijf of zes mannen.

Volgens de politie achtervolgden zij vermoedelijk op scooters de posterplakkers in hun auto. Op het Carnegieplein schopten, sloegen, bedreigden en bespuugden de belagers de medewerkers. De auto werd bekrast.

Onaanvaardbaar

Burgemeester Wim Deetman van Den Haag noemde het "onaanvaardbaar" wat er is gebeurd. "Er moet alles op alles worden gezet om de daders te pakken te krijgen, zodat ongestoord verkiezingscampagne gevoerd kan worden", zei Deetman bij monde van zijn woordvoerder.

Geert Wilders is blij dat Deetman de zaak serieus aanpakt. "Want dit is een grof schandaal." Volgens zijn informatie waren de daders Marokkanen. "Ik begrijp niet waarom niemand dat zegt. Ik hoop dat ze gepakt worden."

Dikke knie

Wilders meldt dat de ene plakker thuis zit met een dikke knie en de ander in de maag is getrapt. Ook hun auto is beschadigd. Het plakken gaat gewoon door, meldt de politicus.

De politie roept getuigen op zich te melden. Op het Hobbemaplein en rond Hollands Spoor zijn volgens de politiezegsman altijd wel mensen, "het kan haast niet dat niemand iets gezien heeft".