DEN HAAG - De verzekeringsmaatschappijen loven een "zeer hoge beloning" uit voor de informatie die leidt tot de oplossing van de juwelenroof in het Museon en het terugverkrijgen van de gestolen voorwerpen. Dat zei een woordvoerder van politie Haaglanden in een oproep op de lokale zender TV West.

Inbrekers namen in de nacht van zondag 1 op maandag 2 december een groot aantal zeer kostbare sieraden, horloges en met edelstenen bezette voorwerpen mee uit het Haagse museum aan de Stadhouderslaan. Het betreft onder meer voorwerpen afkomstig uit het Portugees Nationaal Museum in Lissabon.

De politie Haaglanden vroeg maandag via TV West en de publieke omroepen kijkers, die informatie hebben over de inbraak of de juwelen na 1 december nog hebben gezien, contact op te nemen. Ook het programma Opsporing Verzocht besteedt maandagavond korte tijd aandacht aan het onderwerp.

In het uitgezonden politiebericht worden foto's van enkele gestolen juwelen getoond. Te zien zijn een gouden ring met een briljant geslepen diamant van 37,50 karaat, een halssieraad van goud en zilver met 32 briljant geslepen diamanten en een wandelstokknop van goud en zilver met diamanten.

De grootste diamant op de wandelstok weegt 24,32 karaat en is enigszins vierkant geslepen. De wandelstokknop is 91 millimeter hoog en 39 mm breed. Verder zijn er foto's van twee klipbroches in de vorm van een roos met diamant en een grote ongeslepen diamant. De voorwerpen vertegenwoordigen een waarde van ruim 6 miljoen euro. Tipgevers kunnen contact opnemen met de politie Haaglanden op -6104.

Het Museon was maandagmiddag nog niet op de hoogte van de uitgeloofde beloning.